Ugye Te is szeretnél nyugdíjasként anyagi biztonságban élni?

Ne hagyd, hogy az anyagi nehézségek beárnyékolják a nyugdíjas éveid.

Ennyivel tartozol magadnak…

Magyarország lakossága elöregszik. Egyre kevesebb a fiatal.

A KSH 2013-as adatai szerint a ma 34 – 48 éves korosztályhoz viszonyítva a mai 9 – 23 évesek száma több, mint 700e fővel alacsonyabb. A gond az, hogy ők a jövő adófizetői.

Ma a nyugdíjrendszer úgy működik, hogy az állam a jelenlegi adóforintjainkból fedezi a jelenlegi nyugdíjasok ellátását.

(Forrás: KSH statisztikák)

De mi lesz néhány évtized múlva?

Az előrejelzések szerint 2040-ben az alábbiak szerint alakulhat a magyar lakosság korösszetétele:

(Forrás: KSH statisztikák)

Az időskorúak aránya folyamatosan nő. A folyamat rövid távon visszafordíthatatlan.

A problémát tovább súlyosbítja a jól képzett fiatalok elvándorlása. Manapság egyre nehezebb jó szakembert találni. Mivel az elöregedés a nyugat-európai országokban is létező jelenség, így örömmel várják a nyelveket beszélő, képzett munkaerőt. A nyugaton dolgozó magyarok azonban nem Magyarországon adóznak.

A következő évtizedekben egyre kevesebb befizetésből, egyre több nyugdíjast kell eltartani.

A mostani negyvenes korosztály már nem számíthat arra a jólétre, amit az állam a mostani nyugdíjasoknak ad. A megszokott havi bevétel és a nyugdíj közötti csökkenés különösen fájhat majd az alábbi csoportokba tartozóknak:

➤ A vállalkozók jellemzően a mindenkori minimálbér vagy garantált bérminimum után fizetik az adóikat és így ez lesz majd a nyugdíj számítás alapja. A valós életszínvonal ugyanakkor ennél jelentősen magasabb. Az osztalékként kivett jövedelem legális, de nem veszik figyelembe a nyugdíj megállapításakor. A KATA szerint adózók még ennél is nehezebb helyzetbe kerülnek, hiszen a nyugdíjszámítás szempontjából ők a minimálbér után járó nyugdíjra sem lesznek jogosultak.

➤ Azok, akik hosszú éveken át minimálbéren voltak / vannak bejelentve értelemszerűen szintén nem sok jóra számíthatnak.

➤ A magas bruttó béren bejelentett dolgozók életük során nagyon sok adót és járulékot fizetnek, ugyanakkor fenáll a veszélye annak, hogy mire ők lesznek nyugdíjasok, már nem tud az állam annyi nyugdíjat adni, mint amire most számíthatnának.

Te miről szeretnél lemondani?

Képzeld el a napot, amikor megkapod az első nyugdíjad. Már ma is több, mint 750 000 olyan honfitársunk van, akinek csak tízezres nagyságrendű nyugdíjat folyósítanak.

Miből veszel majd magadnak gyógyszert? Miből fogod kifizetni a fűtés számlát?

Teremtsd meg most a nyugodt és biztonságos öregkor anyagi fedezetét. Inkább töltsed az időt gyógyfürdőkben vagy szeretett unokáid körében, minthogy 70 évesen is dolgoznod kelljen.

A nyugdíjas élet legyen egy ledolgozott élet ajándéka. Egy ajándék, melyet élvezhetsz.

Tegyen érte, hogy minőségi öregkort élhessen.

Ne halogass tovább, keress megoldást most!

Teremtsd meg most a nyugodt öregkor anyagi fedezetét. Inkább töltsed az időt az unokái között, minthogy 70 évesen is dolgoznod kelljen.

Ha halogatsz, komoly hátrányt kell elszenvedned.

Nézzünk egy példát: Dolgos Réka 25 éves korától kezdve félretesz éves 240e Ft-ot a nyugdíjára. Férje Halogató Tamás csak 45 évesen fog hozzá, de még neki is van 20 éve a nyugdíjig. Barátjuk Pató Pál 55 évesen szánja rá magát a megtakarításra.

Mindhárman ugyanannyit fektetnek be, de a megtakarítási idő különböző. (Az egyszerűség kedvéért a kamat 3% és állandó, a kamatot és a tőkét évente újra befektetik és nem számolunk költségekkel, kamatadóval, valamint inflációval sem.)

Dolgos Réka 25 éves korától kezdve 40 éven át takarékoskodik, így 65 évesen a rendelkezésére álló összeg 18 639 191 Ft.

Halogató Tamás 45 éves korától kezdve 20 éven át takarékoskodik, így 65 évesen a rendelkezésére álló összeg 6 642 357 Ft.

Pató Pál 55 éves korától kezdve 10 éven át takarékoskodik, akkor 65 évesen a rendelkezésére álló összeg 2 833 871 Ft.

Pató Pálnak havonta több, mint 130 000 Ft-ot kellene félretennie, hogy elérje Réka megtakarítását. Mivel Réka 40 éven át takarékoskodott, helyette már „a pénz is sokat dolgozott”. Hosszabb idő alatt tehát kisebb megterheléssel is jelentősen nagyobb megtakarítást érhet el.

Találjuk meg együtt az Te személyre szabott megoldásod!

Miért pont engem válassz?

Több, mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem, így átlátom a folyamatokat, valamint a számtalan megoldási lehetőséget. Hiszek a hosszú távú együttműködésben, engem a következő 20 évben is megtalálsz. A következő évtizedekben is melletted állok és a segítségedre leszek. Nálam több tucat pénzintézet termékei közül választhatod ki a Neked megfelelőt. Nem egy nyugdíjbiztosítással ügynökölök, hanem segítek Neked valódi, személyre szabott megoldást találni.

Kérdésed van?

Hívj a +36 20 965 94 64-es telefonszámon, vagy írj az iroda@penzugyimegoldasok.hu-ra!

Szabó Béla Tibor

PÉNZÜGYI SZAKÉRTŐ

Tedd meg az első lépést. Ezzel csak nyerhetsz. Miért?

 


Jelentkezéseddel legfeljebb csak az idődet vesztegetheted. Szolgáltatásom a számodra ingyenes és kötelezettségmentes.

Ingyenes ajándék e-book:

 

Adófizetők figyelem! 544 300 Ft. Te elfogadnád?

Gyerekcipő, iskolatáska, lakáshitel törlesztés… Rengeteg olyan dolog, melyre adókedvezményt kaphatsz. A kedvezmények mértékével tovább növelheted megtakarításaid. Írj nekem az alábbi űrlapon és azonnal megkapod az ajándék adókedvezmény gyűjteményt egy válasz e-mailben. Én pedig hamarosan felveszem Veled a kapcsolatot, és megnézzük milyen lehetőségeid vannak. Ennyire egyszerű. Tedd meg az első lépést. Töltsd ki az űrlapot!

Konkurencia garancia:

 

Ha nem azt kapod tőlem amit elvártál, akkor én ingyen megszervezek Neked egy találkozót az általad kiválasztott konkurensemmel.